“Кілька років тому мені поставили діагноз гіпертонія, і лікар порадив вживати якомога менше солі, – ділиться пані Марія зі Львова. – Спершу я думала, що це неможливо. Ну як на кухні обійтися без солі? А тепер знайшла рішення. Власноруч готую приправи, які містять мінімум солі або й повністю її замінюють”.
До більшості страв додаю приправу із кореня селери. Чищу його, ріжу тонкими скибками, сушу у духовці за мінімальної температури, відтак перемелюю і з’єдную з неочищеною морською сіллю.
М’ясо посипаю сумішшю сухої кінзи, обсмаженого насіння льону і паприки.
Для риби і курятини замість солі використовую суміш гірчиці з медом. М’ясо виходить гостро-солодким на смак.
Салати заправляю лимонним соком, тоді вони вимагають значно менше солі.
Сіль у маринадах і салатних заправках замінюю кількома краплями соєвого соусу.
Спершу, безумовно, бракує солі у стравах. Але треба дати організмові час звикнути до такої їжі. І вам також вдасться зменшити кількість солі у раціоні.