Сердечка всіх видів і розмірів заполонили вітрини. Червоні, рожеві й малинові на рушниках, подушечках і сумочках… І що дарувати коханим, якщо спритні виробники все придумали за нас? Вихід тільки один: зробити подарунки 14 лютого День святого Валентина власноруч. Наприклад, приготувати щось смачненьке і символічне.
Як зробити їстівну валентинку
Святкування Дня Святого Валентина може стати особливим завдяки простим, але вишуканим стравам, приготованим з любов’ю. Ось кілька ідей, які додадуть романтики вашому святковому столу і не вимагатимуть багато часу на приготування:
- Якщо немає часу на кулінарні експерименти, сердечка можна вирізати формочкою для печива або ножем із пластинок сиру, авокадо, вареного буряка, ковбаси, черствого або охолодженого хліба (щоб не розсипався) і прикрасити ними будь-яку страву, яку подаватимете до столу.
- Можна вирізати сердечка із фруктів.
- У вигляді серця викласти картопляне пюре або будь-який дрібно нарізаний салат, надавши звичайній трапезі святкового вигляду.
- Чоловіки – кулінари від Бога (і це не лестощі!). І вразити свою даму серця можна, якщо приготувати їй смачний подарунок. Коробочка ніжних тістечок, печива або цукерок, зроблених і прикрашених власноруч, – що може бути краще?
Що можна швидко приготувати на День закоханих
- Тости з авокадо у формі серця. Потрібно: хліб для тостів, авокадо, сіль, перець (можна додати ложку майонезу вичавлений зубець часнику). Виріжте з тостів форму серця за допомогою форми для випічки або ножа. Підсмажте тости. Авокадо розріжте, вийміть м’якуш і розімніть її виделкою, додайте сіль і перець за смаком. Нанесіть пасту з авокадо на тости. Для додаткової креативності можна викласти пасту у формі серця.
- Омлет у формі серця. Потрібно: яйця, молоко, сіль, перець, зелень. Збийте яйця з молоком, сіллю і перцем. Вилийте суміш на розігріту сковороду, використовуючи форму для випічки у формі серця або виріжте омлет після приготування. Подавайте зі свіжою зеленню.
- Сендвічі “Закохані серця”. Потрібно: хліб, улюблені інгредієнти для начинки (наприклад, варене м’ясо, сир, овочі). Виріжте з хліба та начинки форми сердець. Зібрати сендвічі, комбінуючи інгредієнти за смаком.
- Салат “Романтичне серце”. Потрібно: листовий салат, помідори чері, моцарела, оливкова олія, бальзамічний соус. Викладіть на тарілку листя салату, створюючи основу у формі серця. Зверху розкладіть чері, розрізані навпіл, і кульки моцарели, сформовані у формі сердець. Полийте оливковою олією та бальзамічним соусом.
- Панкейки у формі серця. Приготуйте тісто для панкейків відповідно до улюбленого рецепта. На розігрітій сковороді готуйте панкейки, використовуючи формочку-серце. Подавайте панкейки з медом, сиропом або свіжими ягодами для додаткової солодощі та романтики.
Кожна з цих страв може стати чудовим доповненням до святкового столу у День святого Валентина. Важлива не лише сама страва, а й спосіб її подачі та атмосферу, яку ви створите. Нехай ваша увага до деталей і бажання зробити цей день особливим стануть найкращим виразом ваших почуттів.