День святого Валентина

Як відсвяткувати День святого Валентина смачно і корисно?

Свято у нас асоціюється зі смачними стравами. І День святого Валентина - не виняток. Ми пропонуємо відсвяткувати його смачно, але без шкоди для організму.

Незалежно від ваших планів на День Святого Валентина – це буде вечір на самоті чи романтична вечеря удвох – важливо звернути увагу на здоровий вибір страв. Використайте це свято як можливість показати любов до себе та свого здоров’я, а також до людини, яка з вами поруч.

Як зробити здорову і смачну вечерю у День закоханих

Здорова вечеря на День закоханих не обов’язково має бути менш смачною. Ось декілька порад, як зробити 14 лютого корисним для вашого здоров’я та фігури:

  • Вибирайте легкі та поживні страви, уникаючи переїдання та продуктів з високим вмістом жиру, солі (не більше 5 г на добу) та цукру (до 50 г на добу).
  • Надайте перевагу білому м’ясу замість червоного, оскільки останнє може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу.
  • Включіть в меню морську рибу та страви з риби, які рекомендується споживати 2-3 рази на тиждень. А також овочі та фрукти – рекомендовано 4-5 порцій на день (400-600 г).
  • На гарнір оберіть цільнозернові крупи, наприклад, гречку або нешліфований рис, а пасту готуйте з твердих сортів пшениці.
  • Відмовтеся від алкоголю на користь тверезого святкування. Пам’ятайте, що безпечної дози алкоголю не існує.
  • Обмежте вживання солодощів, віддавайте перевагу фруктам, сухофруктам, запеченим яблукам або гарбузу з корицею та горіхами, а також чорному шоколаду з ягодами.

Їстівна валентинка за 5 хвилин

Дотримуючись цих порад, ви не лише проведете День святого Валентина з користю для здоров’я, але й уникнете неприємних відчуттів наступного ранку.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook