домашнє масло

Як приготувати справжнє домашнє масло

Зараз магазинне масло, яке не купи, - суцільна хімія. Найкраще масло - домашнє: і смачне, і корисно. А за цим рецептом ще й готується швидко!

Домашнє масло

  • 1 л. охолоджених домашніх вершків, міксер.
Охолоджені вершки (також можна брати сметану), вилити у ємкість і збивати міксером до моменту, поки вершки не розділяться на рідину (маслянку) та масло. Злити маслянку, а масло промити під проточною водою, поки вода не буде прозорою. Далі руками відтиснути з масла рідину, покласти у контейнер, в якому будете зберігати масло. За 15 хвилин домашнє масло готове.
Масло зберігається в холодильнику 7 днів, в морозилці при -19 градусах, масло може зберігатися до 1 року.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook