пляцок "Три смаки"

Пляцок “Три смаки” з вишнями, маком та яблуками

"Три смаки" - це не пляцок, а шедевр! Так, з коржами треба трохи погратися. Але тільки погляньте, який він у розрізі! А яка це смакота!

Пляцок “Три смаки”

  • Форма 25Х35 см.
  • Тісто: 550 г борошна (3,5 скл. по 250 мл), 18 г розпушувача, 240 г цукру, 4 жовтки, 250 г масла або маргарину, 3 ст. ложки сметани.
  • Макова начинка: 200 г маку, 100 г цукру, 4 білки, 2 ст. ложки крохмалю, 50 г масла.
  • Яблучна начинка: 1 кг яблук, 1 п. желе зі смаком ківі.
  • Вишнева начинка: 800 г вишень, 200 г цукру, 1 п. вишневого желе.
  • Крем: 2 яйця, 500 мл молока, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 400 г масла.

Приготування тіста

Просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити з цукром, додати сметану, обидві маси змішати, замісити м’яке тісто, поставити в холодильник на 30 хвилин.

Приготувати макову начинку

Білки збити з цукром, додати перетертий мак (мелений мак залити окропом, варимо при слабій температурі до випаровування води, зцідити на ситечко, обсушити), крохмаль, м’яке масло, збиті білки – легенько перемішати.

Приготувати коржі

Дістати тісто з холодильника, розділити на 6 частин. Першу частину розкотити, викласти на форму, застелену пергаментом, викласти макову начинку, розрівняти, викласти другу частину тіста, защипнути краї, випікати при температурі 170 градусів 30 хвилин.
Розкотити одну частину тіста, викласти потерті яблука (відтиснуті від соку), посипати сухим желе, накрити однією частиною тіста, защипати краї, випікати при температурі 170 градусів 30 хвилин.
Свіжі вишні засипати цукром, залишити на 15 хвилин, зцідити сік. Одну частину тіста розкотити, викласти по всій поверхні вишні, посипати сухим вишневим желе, накрити частиною тіста, защипнути краї. Випікати при температурі 170 градусів 30 хвилин.
Коржі повністю остудити.

Приготувати крем

Яйця змішати з цукром та ванільним цукром, додати крохмаль, борошно, трохи холодного молока, вимішати. Решту молока поставити кип’ятити. Гаряче кип’ячене молоко влити до яєчної маси, варити при слабій температурі до загустіння, остудити до кімнатної температури. Масло вершкове збити, частинами додавати заварну масу, збити до пишності.

Зібрати пляцок

На низ корж з яблуками, крем, маковий корж, крем, вишневий корж. Верх змастити кремом, поставити в холодильник на ніч, прикрасити шоколадною глазур’ю.
Рецепт Наталії Сус. Готувала і фотографувала Магдалина Шершун

Радимо також інші рецепти пляцків з вишнями:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook