Торт маково-медовий. Рецепт, який варто зберегти!

У цьому торті дуже вдале поєднання макових і медових коржів та ніжного сметанного крему. На перший погляд, все просто, але як смачно виходить!

Маковий торт

Форма 24 см. Маковий корж: 125 г маку, 4 яйця, 200 г яблук почищених кислих сортів, 5 ст. ложок манки, 75 г вершкового масла, 140 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
Мак сухий змолоти у кавомолці, додати манку, розпушувач. Яблука почистити, видалити серцевину, потерти на середні вічка. Яйця збити з цукром до стійких піків 8-10 хв, додати макову суміш, яблука, добре підтале вершкове масло, все вимішати. Випікати у формі, застеленій пергаментним папером, при 180 °С приблизно 20 хв. Дати охолонути у формі, корж дуже ніжний.
Медовий корж: 2 ст. ложки світлого натурального меду, 4 яйця, 1 неповна чайна ложка соди, 160 г цукру, 1 скл. (200 мл з верхом борошна).
Яйця збити з цукром 8-10 хв. Мед підігріти, додати соду, добре вимішати поки маса не стане біла і повітряна. Додати яєчну суміш і порціями підсипати борошно. Випікати 20-25 хв при 180 °С. Дати охолонути у формі. Після цього розрізати горизонтально, щоб було 2 коржі.
Крем: 700 г сметани, 3 ст. ложки цукрової пудри, 1 п. ванільного цукру, ягоди.
Зібрати торт: медовий корж, крем, маковий корж, крем, медовий корж, крем. На крем можна покласти ягоди.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook