Кухня Рецепти

Сирні троянди

Ефект троянди досягається особливою формою печива. З нього можна також спекти сирні “мушлі”, не зовсім розгорнувши “пелюстки”.

13.05.2017 11:04

Інгредієнти:

250 г сиру, 200 г масла, 1 яйце, 8–9 ст. ложок борошна (з чубком), ванілін, цукор.

Усі інгредієнти для тіста змішати, добре вимісити. Тісто не має бути занадто м’яким, інакше тістечка розповзуться, але й не занадто крутим, щоб не вийшли сухарики. Тісто розкачати тонким пластом товщиною близько 3 мм, склянкою вирізати кружечки діаметром близько 6 см (можна трохи більші).

Кожен кружечок однією стороною покласти на цукор і щільно притиснути рукою, щоб цукру прилипнуло якомога більше. Кожен коржик скласти навпіл, потім ще раз навпіл. Правою рукою защипати куточок, а лівою злегка розгорнути пелюстки.

Викласти на деко, змащене маслом. Має вийти ціле деко печива. Випікати 15 хв за температури 200 ºС.

Перекласти на тарілку, накрити удвоє складеним рушником, залишити на 10–15 хв. Потім можна злегка змастити зверху коньячним сиропом (змішати коньяк з цукром до розчинення цукру).