Сирник “Вишиванка”. Улюблений десерт у нашій сім’ї

У цьому десерті усе те, що любить моя сім'я: сир, мак, вишні, тонесенькі коржі і ніжний заварний крем. Ми його завжди печемо на свята, бо дуже смачний!

Сирник “Вишиванка”

Форма 30Х25 см. Тісто: 3 жовтки, 1 скл. цукру, 100 г м’якого масла, 4 ст. ложки сметани, 2 ч. ложки розпушувача, 400 г борошна.

Жовтки збити з цукром, додати масло та збити. Додати сметану та борошно з розпушувачем. Розділити на 4 частини.

Сирна маса: 700-800 г сиру, 5 жовтків, 5 жовтків, 200–300 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача, родзинки, ваніль, цедра лимона на бажання.

Жовтки збити з цукром, додати перетертий сир, розпушувач, решту складників. 5 білків збити та додати до сирної маси.

Секти два коржі: тісто+сирна маса.

Макова маса: 3 білки, 1 скл. цукру, 1 скл. маку. А також вишні у власному соку.

Мак запарити і перемолоти. До маку додати збиті з цукром білки (до стійкої піни) та обережно перемішати.

Спекти 2 коржі: тісто+вишні у власному соку+макова маса.

Перемащувати заварним кремом: Корж з маком – крем – корж з сиром – крем – корж з сиром (перевернутий сиром до крему) – крем – корж з маком (перевернутий тістом догори). Зверху полити шоколадом або помадкою.

Пекти два коржі, а потім перемащувати їх заварним кремом, перевернувши сир до сиру.

Крем

1,5 скл. молока, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 200 г масла.

1 скл. молока, цукор та ваніль закип’ятити. В 0,5 скл. молока розвести крохмаль та орошно та влити в кипляче молоко, постійно помішуючи до загустіння. Повністю охолодити. Масло збити, по ложці ввести заварний крем.

Помадка

4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки масла, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки молока. Нагріли до утворення однорідної маси, вимішати.

Фото і рецепт Тетяни Шийки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook