Що приготувати чоловікові на вечерю

Коханий скоро прийде з роботи, а у вас нічого не готово? Пропонуємо цікаві ідеї на всі випадки життя. Рецепти можуть бути швидкими, ситними або витончено-романтичними.

Одні підійдуть на кожен день, інші будуть доречними для якось по-особливому приводу. Головне проявити трохи фантазії і готувати з любов’ю. А ми підкажемо цікаві ідеї з простих продуктів. Можливо, вас зацікавлять рецепти на food.obozrevatel.com. Обозреватель онлайн постійно публікує нові варіанти з фото і докладними описами.

Ситно: лазанья з м’ясом

Класична лазанья з м’ясом – дуже смачне і ситне блюдо. Над його створенням доведеться потрудитися, зате результат буде відмінним. Складові:

  • листи лазаньї – близько 400 г;
  • фарш яловичини – 700 г;
  • цибулина – 1 штука
  • часник – 3 зубці;
  • морква – 2 штуки;
  • селера – 3 штуки;
  • перець солодкий – 1;
  • молоко – 1 літр;
  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно – 100 г.

Цих продуктів вистачить на 6 порцій. Порядок приготування:

  1. Зробіть на помідорах надрізи-хрестики, покладіть їх у киплячу воду, витримаєте секунд 20, воду злийте. Знымыть з помыдорыв шкырку, порыжте. В оливковій олії приготуйте соус з часником, цибулею і томатами – тушкуйте 10 хвилин. Потым додайте терту моркву і витримайте ще хвилин 7.
  2. З’єднайте підливу з фаршем з яловичини, розімніть все лопаткою, змішайте з овочами. Готуйте 20 хвилин на помірному вогні.
  3. Додайте селеру і болгарський перець, перемішайте.
  4. Зробіть соус бешамель з вершкового масла, борошна, перемішайте все ретельно, щоб не було грудочок. Введіть молоко і продовжуйте варити до консистенції рідкої сметани.
  5. Збирайте лазанью, деякі листи потрібно попередньо відварювати у воді. Змастіть форму маслом і починайте викладати листи з шарами начинки, залийте все соусом бешамель, присип тертим сиром.
  6. Запікайте близько 40 хвилин при 180 градусах.

Лазанья – дуже смачна і ситна страва. Ваш чоловік залишиться в захваті!

Романтично: салат “Вибух смаку”

Якщо хочете здивувати чоловіка, приготувати щось смачне, ситне і незвичайне до вина, зробіть салат Вибух смаку. Подається він у маленьких кошиках або тарталетках, прикрашається зернятками граната. Складові:

  • шинка – 250 г;
  • огірок – 1-2 штуки;
  • яйце – 3 штуки;
  • горіхи – 30 г;
  • зернятка граната – 50 г;
  • часник – 2 зубці;
  • майонез – на свій смак.

Покроковий рецепт:

  1. Відваріть яйця і дайте їм охолонути.
  2. Наріжте огірки, яйця, шинку на дрібні кубики, додайте часник і горіхи.
  3. Заправте все майонезом, змішайте, посоліть.
  4. Розкладіть салат у тарталетки.
  5. Зробіть декор з гранатових зерен.

Готово – подавайте до столу.

Швидко: теплий салат з куркою

Теплий салат – цікавий кулінарний рецепт. На приготування страви у вас піде трохи часу. Складові:

  • салат – за смаком;
  • помідори – 3-4 штуки;
  • огірок – 1-2 штуки;
  • твердий сир – 60 г;
  • філе курки – 200 г;
  • оливкова олія – ​​2 ложки;
  • мед – 2 ложки;
  • сік лимона – 2 ложки;
  • насіння.

Як приготувати:

  1. Наріжте огірки, помідори, порвіть салат.
  2. М’ясо відваріть або обсмажте на грилі, додайте сіль і спеції.
  3. Наріжте брусочками твердий сир.
  4. Викладіть на тарілку овочі, зверху курку, шматочки сиру.
  5. В окрему піалу налийте мед, додайте в нього сік лимона й олію. Використовуйте в якості заправки.

Готово! Залишиться посипати страву насінням і можна подавати до столу. Приємного вечора!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook