Червоноголова, або як ми її звикли називати, синя капуста на смак нагадує звичайну білоголову, однак має більше корисних властивостей. Максимум користі – у свіжій капусті, тому найкращий варіант – приготувати з неї салат.
У склянці нашаткованої синьої капусти – половина добової норми вітаміну С, чверть норми вітаміну К, 10% норми вітаміну В6. Це чудове джерело антиоксидантів та інших корисних речовин. До речі, антиоксидантів у синій капусті у 4,5 раза більше, ніж у звичайній.
Червоноголова капуста може зменшувати запальні процеси у кишківнику, сприяти здоров’ю серця, зміцнювати кістки і навіть зменшувати ризик розвитку деяких видів раку. Тому її варто додати до свого раціону.
Вітамінний салат із синьої капусти
- 1 синя капустина, 1. синя цибулина, 1 морквина, 1 яблуко, зелень, зубець часнику. Для заправки: 4 ст. ложки соняшникової олії, 0,5 ч. ложки гірчиці, 1 ст. ложка соєвого соусу, сіль, перець до смаку.
Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти (я використовую тертку для приготування моркви по-корейськи), яблуко натерти на велику тертку. Капусту дрібно нашаткувати, трішки пом’яти руками, щоб з’явився сік. Зелень та часник теж нарізати дрібно. Усі інгредієнти викласти у миску, в якій буде салат. Приготувати заправку: до олії додати гірчицю, перемішати. Додати сіль, перець, соєвий соус (за вашим бажанням), олію з гірчицею. Салат заправити тільки перед подачею на стіл. Вітамінний салат з синьої капусти готовий.
Рецепт і фото Марини Хвиль
Переглянути відео приготування страви можна тут.
Рекомендуємо також інші перевірені рецепти смачних вітамінних салатів
Post Views: 37