Три рецепти полуничного лікеру: “Фраголіно”, “Клубнічелла”, “Арома”

З полуниці можна приготувати дуже смачний ароматний домашній лікер. До вашої уваги три перевірені рецепти від господинь: "Полуничне фраголіно", "Клубнічелла" та ароматний полуничний лікер з листям вишні.

Лікер “Фраголіно” з полуниці

  • 500 г полуниці, 2 скл. цукру, 50 мл лимонного соку, 250 мл горілки, 250 мл води.

Полуницю помити, видалити плодоніжки і ретельно обсушити паперовими рушниками. Великі ягоди розрізати навпіл і збити блендером до стану пюре. Потім перетерти пюре через сито. У цукор влити склянку окропу і поставити нагріватися, постійно помішуючи. Дочекатися, поки цукор повністю розчиниться. Сироп повністю остудити, додати лимонний сік.

Змішати сироп з полуничним пюре. Влити горілку (або віскі), перемішати. Потім перелити все в чисту скляну ємність. Залишити при кімнатній температурі на 3-4 дні, час від часу збовтуючи осад. Потім злити осад, при необхідності відфільтруапти напій і розлити по пляшках, герметично закрити. Зберігати в холодильнику.

Лікер “Клубнічелла”

  • 1 кг полуниці, 1 л спирту, 1 л води, 700 г цукру.
1 кг дуже стиглої полуниці (можна передушити руками) заливаю 1 л спирту, закрити кришкою і залишити на 2-3 дні настоятись. Потім 1 л води змішати з 700 г цукру, закип’ятити і охолодити. Процідити полуницю. Настій змішати з охолодженим сиропом. Виходить близько 2 л лікеру. М’якоть можна використовувати для тортів та інших десертів. Рецепт Віри Бугайчук

Полуничний лікер із листям вишні “Арома”

  • 400 листків вишні, 4 л води, 1 л цукру, 2 л полуниці, 10 г лимонної кислоти, 1 л горілки.

400 листків вишні, 4 л води, 1 л цукру, 2 л полуниці – все перемішати, довести до кипіння, вкінці додати 10 г лимонної кислоти, прокип’ятити ще 5 хв. Зняти з вогню. Коли повністю охолоне, процідити, додати 1 л горілки. Виходить 5 л лікеру, пити можна уже через тиждень після приготування. Рецепт Марії Лутчин

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook