Пряна слабосолена скумбрія. У сто разів смачніша за оселедець!

Оселедець зі скумбрії виходить дуже смачний: ніжний, м'ясистий і без кісток! А якщо замаринувати за цим рецептом, можна їсти вже через 4 години! Пропорції маринаду - ідеальні!

Слабосолена скумбрія

  • 2 скумбрії. Маринад: 1 л води, 3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 10 шт. чорного перцю, 5 шт. духмяного перцю, 4 шт. лавр. листків, 1 ч. ложка коріандру горошком. Для маринаду все закип’ятити, охолодити. Рибу (краще щоб була підморожена, тоді краще нарізається) почистити, нарізати кусочками та залити охолодженим маринадом на 2 год!
  • Маринад 2: (я починала готувати після того, як рибка постояла 1 год, бо маринад має настоятися): 3-4 середні цибулини, 2 ст. ложки яблучного оцту, 5 ст. ложок олії рафінованої, 0,5 ч. ложки суміші перців (можна ті, які маєте), 1 ч. ложка хмелі-сунелі, 1 ч. ложка меленого коріандру, чуть солі. Цибулю порізати півкільцями і додати все інше, гарно вимішати, накрити, настояти 1 год, періодично помішувати. Настояти 1 год.
  • Витягнути з маринаду 1 рибу і перекласти у маринад 2, перемішати. Скласти у ємкість, накрити кришкою і на 2 год поставити у холодильник. Все, рибка готова!
Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook