тістечко "Ескімо" схоже на "Баунті"

Тістечко “Ескімо” схоже на “Баунті” (з кокосом і сиром)

Тістечка у формі морозива в шоколаді і зі смаком "Баунті" - що може бути смачніше? Чудовий десерт!

Тістечко “Ескімо” має дуже апетитний вигляд, адже зовні нагадує морозиво на паличці ще й з декором! А яке воно смачне! Багато кокосової начинки з ніжним сиром і згущеним молоком, огорнуте шоколадом. Така смакота, що від одного опису тече слинка!

Готувати такий десерт досить просто. Не треба нічого варити! А глазур гарно застигає і не липне. Неодмінно спробуйте приготувати, щоб потішити своїх близьких. До речі, таке “Ескімо” можна взяти на гостинець, коли ідете у гості, або приготувати для кенді-бару на свято.

Тістечко “Ескімо”

  • 200 г кокосової стружки, 230 г  згущеного молока (білого, не вареного), 150 г домашнього сиру.
  • Глазур: 200 г шоколаду, 30 г рафінованої олії.
Кокосову стружку і згущене молоко з’єднати, гарно перемішати, додати сир (перетертий крізь сито або збитий блендером), змішати силіконовою лопаткою до однорідності. Маса має бути густенькою, щоб ледь липла до рук. Формочки для ескімо наповнити, вставити палички і поставити в морозильну камеру на 2-3 години.
Розтопити шоколад з олією (кому як зручно, можна на водяній бані, можна у мікрохвильовці короткими імпульсами). Налити у кружку, щоб можна було повністю занурити “ескімо”. Ескімо дістати з морозилки, дістати з формочок, занурити у шоколад, дати трохи стекти шоколаду, залишити, щоб шоколад застиг. Тістечка охолоджені, з морозилки, тому шоколад швидко застигає: занурили, стрясли легенько зайве, потримали у руці трішки – застигає дуже швидко. Тоді на пергамент чи килимок силіконовий. Прикрасити за бажанням. Готові тістечка зберігати в холодильнику.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати інші десерти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook