Лікер “Фраголіно” з полуниці
- 500 г полуниці, 2 скл. цукру, 50 мл лимонного соку, 250 мл горілки, 250 мл води.
Полуницю помити, видалити плодоніжки і ретельно обсушити паперовими рушниками. Великі ягоди розрізати навпіл і збити блендером до стану пюре. Потім перетерти пюре через сито. У цукор влити склянку окропу і поставити нагріватися, постійно помішуючи. Дочекатися, поки цукор повністю розчиниться. Сироп повністю остудити, додати лимонний сік.
Змішати сироп з полуничним пюре. Влити горілку (або віскі), перемішати. Потім перелити все в чисту скляну ємність. Залишити при кімнатній температурі на 3-4 дні, час від часу збовтуючи осад. Потім злити осад, при необхідності відфільтруапти напій і розлити по пляшках, герметично закрити. Зберігати в холодильнику.
Лікер “Клубнічелла”
- 1 кг полуниці, 1 л спирту, 1 л води, 700 г цукру.
Полуничний лікер із листям вишні “Арома”
- 400 листків вишні, 4 л води, 1 л цукру, 2 л полуниці, 10 г лимонної кислоти, 1 л горілки.
400 листків вишні, 4 л води, 1 л цукру, 2 л полуниці – все перемішати, довести до кипіння, вкінці додати 10 г лимонної кислоти, прокип’ятити ще 5 хв. Зняти з вогню. Коли повністю охолоне, процідити, додати 1 л горілки. Виходить 5 л лікеру, пити можна уже через тиждень після приготування. Рецепт Марії Лутчин
- Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!
- Лікер “Закручений”: усе складаю в банку і закручую, а через місяць можна пити