Три правила, яких слід дотримуватися, щоб не купити кислі мандарини

Мандарин – це найпопулярніший продукт у зимовий період. Він нагадує всім смак дитинства, Нового року та свята. Для того, щоб обрати максимально смачний та соковитий фрукт, необхідно звернути увагу на декілька пунктів.
  1. Зовнішній вигляд 

Цитрус не повинен мати сторонніх запахів та присмаків. Шкірка не має бути липкою або з надмірним блиском. Вона мусить мати рівномірне забарвлення, без всіляких ушкоджень та плісняви. Стиглий мандарин має оранжевий колір, не світло жовтий та не блідий. Вважається, чим яскравіший фрукт, тим смачніший.

  1. Товщина шкірки

У стиглого цитруса вона повинна бути тонкою та легко відділятися. Якщо при чищенні зі шкірки бризкає сік, то це означає, що фрукт достиглий та свіжий. Розглядайте та натискайте мандарин. Надмірно м’які фрукти свідчать, що їх зберігали та транспортували у поганих умовах.

  1. Форма мандаринок

Гарантією смачних, солодких та зрілих цитрусів є кругла форма. Мандарини, які мають плескату, зазвичай кислі.

Закуска “Мандарини”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook