Рецепт домашнього квасу на сушених яблуках

Маєте трохи сушених яблук? Приготуйте з них смачний натуральний домашній квас! Влітку він іде на ура - чудово втамовує спрагу!

Домашній квас на сушених яблуках

Для приготування квасу необхідно взяти 6 склянок яблук (сушених). Якщо у вас немає сухих, то слід трохи запекти шкірку в духовці. Яблука слід відправити в емальований посуд і залити 3 л окропу. Потім довести до кипіння і зняти з вогню, після накрити кришкою. Залишити настоюватися на 3 год. Після закінчення часу злити і гарненько перемішати в настої 1-1,5 склянки цукру, остудити до температури 30 градусів. Після цього додати 20 г дріжджів. Настій залишити до появи піни (кришкою не накривати!). Далі напій розлити по пляшках, попередньо в нього додати жменю родзинок. Зберігати квас в холоді. Напій готовий до вживання через три дні.

Рецепт Людмили Гусак

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook