Пончики “Донатс”. Їх обожнюють у всіх куточках світу!

Пончики донати у кав'ярнях почали випікати близько 70 років тому. А зараз їх печуть у 45 країнах і щодня ними смакують близько 5 млн ласунів. Скуштуйте і ви! Це дуже смачно!

Пончики “Донатс”

На 25 пончиків: 250 мл молока, 50 г дріжджів (або сухих 15 г), 2 яйця, 0,5 ч. ложки солі, 60 г цукру (я додаю 100 г), 40 г масла, 1 п. ванільного цукру, 600 г борошна. 
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Додати сіль, ванільний цукор, розтоплене масло і яйця, перемішати. Просіяти частинами борошно, замісити м’яке тісто, яке не прилипає до рук. Борошна може знадобитись більше або менше, так як воно у всіх різне. Залишити тісто приблизно на 1 годину для збільшення в 2-3 рази. Коли тісто підійшло, викласти його на робочу поверхню, злегка обім’яти і розкотити товщиною 1 см. Вирізати кола. Залишити на 15-20 хв для підйому.
В невеликій каструлі розігріти олію (500-700 мл залежно від розміру каструлі), олія ні в якому разі не повинна кипіти!!! Смажити пончики на середньому вогні до рум’яності. Викладати на паперові рушники. Остиглі пончики посипати цукровою пудрою, полити шоколадом або глазур’ю.
Рецепт і фото Віки Булькевич
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook