Кухня Рецепти

Бомбезний соус зі слив “Сацебелі”. До шашлику, курки, печеного м’яса нема нічого кращого!

Колись спробувала приготувати незвичний для нашої сім’ї сливовий соус. Відтоді роблю його кожен рік і не одну порцію. За зиму все з’їдаємо. Дууууже смачний! До печеного м’яса, курки, шаликів нема нічого кращого!

07.09.2020 10:15

Соус зі слив

2 кг слив, 2 великих головки часнику (я додаю 4), 3 шт. гіркого перцю (не любите госте – 0,5 перця, а я люблю дуже гостре, то додаю 5-6 шт.), 2 ст. ложки солі, 16 ст. ложок цукру, 25 г. приправи карі. Можна додавати хмелі-сунелі, коріандр, італійські трави.

Зі сливок видалити кістки, перемолоти і варити 15 хв. Часник подрібнити і додати до сливок, а також усі спеції і варити ще 10 хв. Тоді перемолоти блендером, довести до кипіння і розлити у баночки (200 мл). Стерилізувати 15 хв. Можна не стерилізувати, а проварити ще 10 хв і розлити у стерильні банки.

Рецепт Альони Заборовської

Спробуйте також приготувати:

Соус “Сацебелі”. Готую щороку подвійну порцію – і все з’їдаємо!

Соус зі слив до м’яса. Смачніше за будь-який кетчуп!