- Гарбуз містить багато вітаміну А (каротину). За кількістю каротину гарбуз прирівнюється до моркви.
- Гарбуз має проносний ефект, виводить з організму шлаки і токсини, покращує обмінні процеси, що відбуваються в організмі.
- Особливо цінний гарбуз тим, що містить вітамін К, який сприяє згортанню крові, цей вітамін практично відсутній в інших овочах.
- Гарбуз чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Тому його дуже корисно їсти при анемії (зниженому гемоглобіні в крові).
- Оскільки гарбуз містить багато калію, його корисно включати в раціон людям з серцево-судинними захворюваннями, оскільки калій усуває набряки, сприяє зміцненню судин, покращує роботу серця.
- Вживання гарбуза сприяє поліпшенню потенції, оскільки в складі є цинк.
- Сира м’якоть гарбуза покращує роботу жовчного міхура.