Коли немає багато часу на приготування, торт “Цифра” – чудовий варіант. Смак і вигляд чудовий! І на декор не потрібно багато часу: накидати зверху все, що маєте – і буде гарно! Коржі та крем робляться швиденько, випікаються та охолоджуються коржі також швиденько. Краще торт робити звечора, щоб за ніч просочився в холодильнику.
За цим рецептом можна робити як торт у формі цифри, так і сердечка, класичний прямокутний або порційні тістечка. З цього тіста також можна зробити декор для торта. Тоді варто збільшити пропорції в 1,5 раза.
Торт “Цифра”
Для медових коржів (на дві цифри по 3 коржі)
- 100 г масла, 100 г меду, 180 г цукру, 380-400 г борошна (краще менше), 2 яйця, 1 ч. ложки соди (повна, трішки з гіркою), дрібка солі.
- Цукор беру коричневий, даю щіпку прянощів до тіста (суміш), ще дала трішки пасти апельсинової.
У черпачку розмішати яйця з цукром, додати мед, м’яке масло та поставити нагрівати на середній вогонь (не кип’ятити). Весь час помішуючи (бо може звернутися). Зняти, додати соду, ретельно розмішати, буле трішки вулкан – це нормально. Залишити охолоджуватися до кімнатної температури, додати просіяне борошно. Тісто буде липке, більше борошна непотрібно, вкрити плівкою, дати настоятися 2-3 години або прибрати на ніч в холодильник, а зранку випікати.
Включити духовку нагріватися до 200 ОС. Тим часом вийняти із холодильника тісто, дати трішки зігрітися (якщо сильно туге). Розкотити тісто, прикласти шаблон та вирізати, випікати вже готовими цифрами. Розкачати тонко 3-4 мм на пергаменті, зверху прикласти трафарет, вирізати гострим ножем, перенести пергамент з коржем на деко, випікати 5-8 хв до золотистого кольору. Якщо коржі випікати довго, то будуть сухими.
З цієї кількості тіста вийде 2 цифри. Я робила оду цифру на три коржі, тісто ще залишилися – зробила тістечка та печиво на декор. Шаблон цифри роздрукувала з інтернету на аркуші А4 та вирізала, можна намалювати самим.
Крем (на одну цифру)
- 400 г вершкового сиру, 150 мл вершків 33%, 100 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, цедра лимона або апельсина.
- Сир та вершки мають бути добре охолоджені. Вінички перед збиванням покласти на 10 хв у морозилку.
Усе разом змішати та збити до густої маси, приблизно 5-7 хв. Крем поставити в холодильник на 30 хв для стабілізації. Можна скористатися кондитерським мішком з насадкою, в кого немає – взяти щільний файл та відрізати кінчик.
Просочувати коржі не треба, крем добре їх просочує за ніч, коржі м’які і гарно тримають форму. Випікайте недовго, щоб не були сухими, вони повинні бути м’які, як бісквітний рулет. Якщо просочити, то крем попливе в цьому випадку, бо крем відсиджуєтеся з кондитерського мішка.
Якщо буде форма класичного медовика, то коржі можна просто змастити кремом, я змащую коржі з двох сторін, тоді добре просочується та красивий у розрізі. Можна додати шматочки фруктів або конфі.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також спробувати приготувати торт “Цифра” за іншими перевіреними рецептами:
- Торт “Цифра”. Дуже детальний рецепт від кондитерки
- Торт “Цифра” із сирно-вершковим кремом і кремом “Дипломат”
Post Views: 75