Неперевершений чорничний торт. Сама ніжність!

Це не торт, суцільне блаженство! Ніжні шоколадні коржі, просочені чорничним соусом, найніжніший сирний крем та чорничний чізкейк всередині. Дуже ніжний та смачний!

Чорничний торт

Форма 24 см. Шоколадний бісквіт, на 1 корж: 190 г борошна, 220 г цукру, 45 г какао, 12 г розпушувача, 9 г солі, 2 середні яйця, 215 г молока, 45 г масла, 45 г олії без запаху. Потрібно таких 2 коржі.
Соус із чорниць: 500 г чорниць, 100 г води, 30 г кукурудзяного крохмалю.
Чорничний чізкейк: 1 кг сиру (вершкового або домашнього), 150 г цукру, 3 яйця, 250 г соусу із чорниць, 20 г кукурудзяного крохмалю.
Крем: 650 г сиру (вершкового або домашнього), 150 г вершків 33 %, 80 г цукрової пудри.
Приготування бісквіту. Сухі інгредієнти для бісквіту просіяти і перемішати. Додати яйця, молоко, м’яке масло та олію. Перемішати вінчиком до однорідності, не збивати міксером. Вилити тісто у застелену і змащену форму. Пекти 40 хв до сухої зубочистки. Дати охолонути, загорнути у харчову плівку і поставити в холодильник на 8 годин. Спекти таких два коржі.
Приготування соусу. Чорниці змішати з цукром і з 80 г води, довести до кипіння. Крохмаль розвести у 20 г води і влити у чорниці. Кип’ятити 2 хв. Зняти з вогню, перелити в інший посуд, накрити плівкою в контакт і поставити в холодильник.
Приготування чізкейка. Сир, якщо домашній, то перетерти його через сито, змішати з цукром і яйцями. Додати кукурудзяний крохмаль. Відлити 300 г соусу із чорниць, перетерти його через сито. Додати соус до сирної маси. Форму застелити пергаментом і змастити. Перелити масу у кільце, пекти при температурі 110 ОС 60 хв. Готовий чізкейк має вібрувати, мов пудинг. Дати охолонути і поставити в холодильник на 6 годин.
Приготування крему. Інгредієнти для крему повинні бути добре охолоджені. До сиру додати пудру і почати збивати на низьких обертах. Тонкою цівкою вливати вершки. Збивати до стійкості.
Зібрати торт. Бісквіт, соус із чорниць, крем, чізкейк, крем, соус із чорниць, біскіт. Для оформлення торту я зробила крем-чіз. Залишила трохи соусу із чорниць і пофарбувала крем.
Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook