Торт “Цифра”. Дуже детальний рецепт від кондитерки

Вам теж подобаються торти на День народження у вигляді цифри або букви? Ви можете спекти його самі! Навіть якщо ви не кондитер, цей торт у вас точно вдасться. У рецепті все розписано усе до найменших деталей! Пропорції ідеальні!

Торт “Цифра” або “Буква”

Пекла торт, фотографувала і детально все описала Леся Сенько

Приготування коржів

На 1 порцію тіста: 1 яйце, 80 г цукру, 40 г меду, дрібка солі, 50 г масла, 0,5 ч. ложки соди, 190-200 г борошна. Коржі за рецептом Yuliya Small. 
1 яйце, 80 г цукру, 40 г меду і дрібку солі змішати. Додати 50 г масла, поставити на середній вогонь, весь час помішувати, але до кипіння не доводити. Зняти з вогню і додати 0,5 ч. ложки соди і вимішати. Маса починає збільшуватися в об’ємі. Охолодити до кімнатної температури. Потім додати десь 100 г борошна і вимішати лопаткою. Викласти на стіл і додати ще 90-100 г борошна, вимішати. Тісто досить липке. Борошна раджу більше не додавати (загалом 190-200 г). Перекласти в пакет і в холодильник. У мене стояло 4 год.
Розкочувати на пекарському папері товщиною 3-5 мм, не більше, корж виросте. Прикладати трафарет (я намалювала на папері, прикладала до тіста і ножем різала по контуру) і вирізати цифру чи букву. Проколювати виделкою. У мене пеклося близько 10 хв при температурі 180 г. Пекла в газовій плиті. Папір злегка змащувала олією. Відстає дуже добре.

Скільки порцій тіста треба на торт?

Я використовувала рецепт  з You Tube. Для торта з 6 коржів (2 торти по 3 коржі) і висотою та шириною як аркуш А4 я використала 3 порції тіста. Крім цього вийшло ще 15 шт. печива у вигляді зірочок та сердечок. На більший торт (2 цифри висотою 31 см та шириною цифр 21 см на 4 коржі) потрібно 5 порцій тіста. Усе залежить від розміру цифри, її ширини і товщини коржа. Але продуктів на одну порцію треба не так багато, замісіть трошки більше, виріжте потрібну вам цифру, а із решти тіста зробіть пряники різної форми.

Крем, конфітюр або курд

Малиновий конфітюр: 100 г малинового сиропу + цукор + 1 ч. ложка крохмалю. Заварити, весь час помішуючи до загустіння.
Апельсиновий курд. Апельсиновий сік (можна мандариновий, лимонний) – 115 гр., цедра (тільки верхній шар, без білого) – 2 ч.л., цукор – 75 гр., жовтки – 4 шт. (я дала 2 ), масло – 70 гр. Яйця збити вінчиком, додати сік, цукор, цедру і поставити на водяну баню, постійно помішуючи нагрівати до загустіння. (Я варила на малому вогні у банячку із товстим дном, постійно помішувала). Знімаємо з вогню, додаємо масло, добре вимішуємо, проціджуємо через сито, добре розтираючи ложкою чи лопаткою. Накриваємо харчовою плівкою в дотик і на декілька годин кладемо на холод. Щоб було густіше я додала 1 повну ст. л. кукурудзяного крохмалю. Якщо робити із лимону, то цукру можна додати більше.
Крем (на 2 торти по 3 коржі А4, якщо більший – пропорції збільшити). 900 г домашнього сиру перемолоти. Окремо збити 0,5 л домашньої сметани із пудрою (на смак). Потім все це змішати і збити міксером. Витискати на торт за допомогою кондитерського мішка з насадкою.
Крем викладати за допомогою кондитерського мішка (верхній корж не покривати). Поміж кремом витискати з кондитерського мішечка конфітюр або апельсиновий курд. Торт поставити ніч на холоді, а на другий день витиснути зверху крем і прикрасити. Коржі гарно просочуються кремом, виходять м’які та пахучі.
Верх торта я оздобила живими квітами (хвостики запихала в коктейльну трубочку і викладала на торт) та цукерками, зробленими із кондитерської глазурі, помальованими золотим кандурином, розведеним в горілці.
Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook