Картопляний пиріг на сковороді “Дерун-піца”. Дуже-дуже смачний!

Цей дуже смачний пиріг просто і швидко готується на сковороді. В його основі - картопля, тому він нагадує великий дерун, але нежирний і дуже ніжний. А завдяки розплавленому сиру цей пиріг схожий на піцу. Ну дуже смачний пиріг!

Картопляний пиріг на сковороді дерун-піца

4 картоплини, 1 цибулина, зелень. Тісто: 1 яйце, 1 білок, 1 ст. ложка борошна, сіль, перець. Твердий сир для посипання. 

Картоплю потерти на бурячну тертку, цибулю і зелень дрібно посікти. Змішати все для тіста, вилити до овочів, перемішати. На розігріту сковорідку вилити 2 ст. ложки олії, викласти всю картопляну масу. Смажити під кришкою 15 хв. Перевернути на інший бік за допомогою тарілки, накрити кришкою і смажити ще 15 хв. Вимкнути вогонь, посипати тертим сиром, накрити кришкою, дати постояти ще 10 хв. Пиріг смакує гарячим зі сметаною.

Спробуйте також приготувати:

Картопляні зрази з м’ясною начинкою. Ніколи не приїдяться!

Книґлі з картопляного пюре – традиційна галицька страва. Мені готувала бабуся, а я зараз – своїм дітям

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook