березовий сік

Березовий сік консервую і роблю квас: два ходові рецепти

Я закриваю березовий сік кожного року. У мене два ходові рецепти: консервований березовий сік і квас з березового соку. Обидва дуже смачні і гарно зберігаються.
Ми щороку заготовляємо березовий сік. Якщо немає такої можливості – купуємо, але закриваємо завжди. Діти і чоловік дуже люблять березовий сік. І коли в гості вдома, такий напій теж іде на ура.
У мене немає чітких пропорцій, за якими закриваю березовий сік. Але вдається смачно і зберігається добре. Тож хочу поділитися, як я заготовлюю березовий сік. У мене два “ходові” рецепти: консервований сік і квас.

Консервований березовий сік

  • Березовий сік, цукор, лимонна кислота, сушені плоди шипшини.
Березовий сік (скільки є), на смак по ложці додати цукор, на кінчику ножа лимонної кислоти (як кому подобається, можна трішки більше). У стерилізовані 3-літрові банки кидаю 8-10 сушених плодів шипшини, потім заливаю киплячим соком, закатую кришками металевими.

Квас з березового соку

  • Березовий сік, сушені яблука, сушений терен.
Роблю квас із березового соку у бутлях з-під води (5-6 літрові): проціджую в бутлі сік, кидаю в кожен добру жменю сушених яблук (якщо є – ще стопочку сушеного терену), закриваю кришкою з-під бутля і опускаю в льох.
Рецепти Алли Михайлюк
Радимо також інші рецепти приготування березового соку:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook