Дуже ніжна запіканка з сиру та гарбуза
Форма 24 см (щоб запіканка була вища, можна взяти меншу). 800 г гарбуза, 500 г сиру, 200 г цукру, 5 яєць, 2 ст. ложки крохмалю кукурудзяного, 25 г маку, цедра апельсина, 100 г сметани.
Гарбуз запекти в духовці до готовності. 100 г м’якоті залишити на заливку, а решту віджати через марлю і подрібнити блендером. Додати 70 г цукру, цедру апельсина, 2 яйця, 1 ст. ложку крохмалю і гарно вимішати. Я вимішувала міксером.
Мак проварити 15 хв, злити воду, просушити. Змішати в блендері сир і 100 г цукру до однорідної маси, додати 2 яйця, 1 ст. ложку крохмалю, мак і вимішати все міксером. Застелити форму пергаментом, змастити олією, посипати борошном. По черзі на центр форми по ложці викладати сирну і гарбузову масу: сирна маса, на неї гарбузова, знову сирна гарбузова і так далі до закінчення продуктів. Як будете викладати, маса буде помаленьку розпливатися по формі. Постукайте легенько формою, щоб маса рівномірно розподілилась по формі. Далі провести шпажкою від центру до стінок форми декілька промінчиків (ніби нарізаєте торт) і пекти 40 хв при 170 ОС.
За цей час зробити заливку. Змішати 100 г сметани, 30 г цукру, 1 яйце, 100 г гарбузового пюре, яке ми відкладали. Через 40 хв після початку випікання дістати запіканку, залити заливкою і пекти ще 10 хв. Остудити і з’їсти. З’їдається зі швидкістю світла!
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: