оладки

Пишні оладки на кефірі з яблуками

Оладки на кефірі люблять усі, але не завжди вони вдаються пишними. Якщо і у вас таке буває - зберігайте рецепт. Тут чіткі пропорції, то все вдасться!

Усі печуть оладки, у кожної господині свій рецепт та секретики. Я ділюся своїм улюбленим рецептиком.  Зізнаюсь, що смажу їх дуже рідко: вони такі смачнючі, тому боюсь, що з’їм все, бо важко зупинитися.

Готувала оладки класичні та з яблуками (очистити і тоненько нарізати 1-2 яблука). Можна дати корицю, родзинки, апельсинову пасту або цедру.

Пишні оладки з яблуками

  • 230-240 г борошна, 250 мл кефіру (краще 1%), 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 1/4 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки соди, 2 яблука (або без).
Порада господині. Співвідношення борошна до кефіру майже 1:1, тоді оладки завжди пишні.
Кефір та яйце дістати з холодильника заздалегідь. Змішати яйце з цукром та сіллю, щоб цукор та сіль розчинилися.
У мікрохвильовій печі або на плиті злегка підігріти кефір. У яєчну суміш, постійно помішуючи, поступово вливати теплий кефір. Просіяти відміряну кількість борошна в окрему миску. У рідку суміш невеликими порціями додати борошно і вмішувати віночком в одному напрямку, тісто густе та однорідне (консистенція дуже густої сметани). Тісто не повинно вільно стікати з ложки. Якщо рідкувате – додати борошна, якщо дуже густе – кефір.
І тільки тепер поверх тіста просіяти соду. Ретельно, але швидко розмішати, щоб сода розійшлася. Одразу ж починають з’являтися бульбашки – це кефір гасить соду, тісто стає повітряним, пористим, легким. Якщо бажаєте, то можна додати родзинки, ваніль, цедру, яблука нарізані тоненько.
Дати тісту постояти 20 хв до появи бульбашок. Сода зробить тісто легшим і трохи рідшим. Розливати таке тісто буде зручніше. Більше тісто не перемішувати, набирати ложкою акуратно з краю.
На добре прогріту сковороду влити олію, добре прогріти, зменшити вогонь до помірно середнього. Столовою ложкою викладати тісто на розігріту сковороду, допомагаючи чайною ложкою, якщо потрібно.
Смажити до рум’яного стану знизу і до появи дірочок згори. Потім перевернути та обсмажити з іншого боку.
Ставимо на стіл сметанку джем, вареннячко, заварюємо свіжу каву, запашний чай, все за бажанням та насолоджуємося!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook