Маринована капуста «Світлофор»

Не закуска – шедевр! Стане яскравим акцентом на вашому столі.

Маринована капуста «Світлофор»

750 мл води, 150 г оцту (6%, винного), 100 мл рафінованої олії, 1,5 ст. ложки солі, 150 г цукру, 3 ст. ложки соєвого соусу, по 6 бут. гвоздики і зубців часнику, 1,5 см кореня імбиру, 0,5 ч. ложки куркуми, 400 г цвітної капусти, 200 г броколі, 0,5 червоної болгарської перчини, 100 г буряка.

  • Відварити броколі у підсоленій воді 2 хв (кидати в окріп). Натерти шматок буряка.
  • Розкласти у 3 півлітрові банки капусту: у першу – цвітну капусту, у другу – цвітну капусту з буряком, у третю – броколі.
  • У першу банку з цвітною капустою додати ½ ч. ложки куркуми. У кожну банку засунути смужки болгарського перцю, зверху покласти по 2 зубці часнику і 2 кружальця імбиру.
  • Зварити маринад: у сотейник налити воду, винний оцет, олію, додати сіль, цукор, соєвий соус, гвоздику, закип’ятити.
  • Усі банки залити киплячим маринадом. Закрити кришками, остудити і поставити в холодильник маринуватися. Через 7 днів капуста готова.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook