Маринована капуста «Світлофор»
750 мл води, 150 г оцту (6%, винного), 100 мл рафінованої олії, 1,5 ст. ложки солі, 150 г цукру, 3 ст. ложки соєвого соусу, по 6 бут. гвоздики і зубців часнику, 1,5 см кореня імбиру, 0,5 ч. ложки куркуми, 400 г цвітної капусти, 200 г броколі, 0,5 червоної болгарської перчини, 100 г буряка.
- Відварити броколі у підсоленій воді 2 хв (кидати в окріп). Натерти шматок буряка.
- Розкласти у 3 півлітрові банки капусту: у першу – цвітну капусту, у другу – цвітну капусту з буряком, у третю – броколі.
- У першу банку з цвітною капустою додати ½ ч. ложки куркуми. У кожну банку засунути смужки болгарського перцю, зверху покласти по 2 зубці часнику і 2 кружальця імбиру.
- Зварити маринад: у сотейник налити воду, винний оцет, олію, додати сіль, цукор, соєвий соус, гвоздику, закип’ятити.
- Усі банки залити киплячим маринадом. Закрити кришками, остудити і поставити в холодильник маринуватися. Через 7 днів капуста готова.