Якщо ви хочете приготувати пухкі оладки – робіть на воді і без яєць. Будуть дуже ніжні і гарно підростуть під час смаження!
Це найкращий рецепт оладок, за “гостом” – правильні пропорції продуктів.
Пухкі оладки на воді
- 250 мл води (на бажання можна змінити на молоко), 8-9 г пресованих дріжджів або 3 г сухих, 0,5 ч. ложки солі, 250-280 г борошна.
- За бажанням додати ванільний цукор, апельсинову пасту/цедру.
- Олія для смаження.
У теплій воді/молоці розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, поступово просіяне борошно, добре вимішати ложечкою. Густота тіста має бути, як густа сметана домашня, з ложки не повинно стікати. Вкрити та дати піднятися 30 хв. Розмішати добренько та дати ще раз піднятися 20-30 хв. Смажити в добре розігрітій сковороді на середньому вогні.
Порада господині. Щоб оладки були приблизно одинакові та кругленькі, тісто викладати ложкою, тримаючи її вертикально. Тісто густе, з ложки не стікає, можна допомагати собі чайною ложечкою чи пальчиком. Можна будь-що додати: сухофрукти, яблука, горіхи, мак.
Беремо сметанку, вареннячко та насолоджуємося пухкими оладками!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти:
-
Найпишніші і найсмачніші млинці без молока і яєць. Дуже простий, але вдалий рецепт!
-
Приготуйте млинці „Сюзетт” і відчуйте себе в Парижі…