оладки

Пухкі оладки готують на воді і без яєць – найкращий рецепт

Пухкі оладки - смак дитинства. Це була улюблена страва у шкільній їдальні! Рецепт оладок дуже давній і простий - на воді. Не треба жодного яйця!

Якщо ви хочете приготувати пухкі оладки – робіть на воді і без яєць. Будуть дуже ніжні і гарно підростуть під час смаження!

Це найкращий рецепт оладок, за “гостом” – правильні пропорції продуктів.

Пухкі оладки на воді

  • 250 мл води (на бажання можна змінити на молоко), 8-9 г пресованих дріжджів або 3 г сухих, 0,5 ч. ложки солі, 250-280 г борошна.
  • За бажанням додати ванільний цукор, апельсинову пасту/цедру.
  • Олія для смаження.
У теплій воді/молоці розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, поступово просіяне борошно, добре вимішати ложечкою. Густота тіста має бути, як густа сметана домашня, з ложки не повинно стікати. Вкрити та дати піднятися 30 хв. Розмішати добренько та дати ще раз піднятися 20-30 хв. Смажити в добре розігрітій сковороді на середньому вогні.
Порада господині. Щоб оладки були приблизно одинакові та кругленькі, тісто викладати ложкою, тримаючи її вертикально. Тісто густе, з ложки не стікає, можна допомагати собі чайною ложечкою чи пальчиком. Можна будь-що додати: сухофрукти, яблука, горіхи, мак.
Беремо сметанку, вареннячко та насолоджуємося пухкими оладками!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook