Улюблений торт “Наполеон” зі старого записника

Колись давно записала цей рецепт і постійно за ним готую. Цей "Наполеон" смакує, як у дитинстві.

Є багато рецептів приготування торта «Наполеон». Один з таких зберігається в моєму записнику дуже давно. Колись цим рецептом зі мною поділилася мама моєї колеги. І я готую за ним досі. Смакує, як у дитинстві.

“Наполеон” із записника

Для коржів: 3 скл. борошна, 250 г маргарину або масла, 1 яйце, 0,5 ч. ложки солі, приблизно 0,3 скл. води.

Для крему: 300 г масла, 1 6. згущеного молока. Об’єм склянки — 200 мл.

  1. Маргарин або масло заморозити, потім дістати, натерти, додати все борошно.
  2. Вибити яйце в склянку, долити води, щоб вийшло півсклянки. З’єднати всі компоненти і замісити тісто.
  3. Тісто згорнути ковбаскою, розрізати на 6 рівних частин, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хв.
  4. Потім по черзі діставати кожен шматочок, розкачувати на пекарському папері тонким пластом, обрізати за формою кришки від каструлі (22 см), наколоти в декількох місцях виделкою і випікати до золотистого кольору (190–200 °С).
  5. Обрізки не забирати: вони знадобляться для обсипання торта. Обрізки подрібнити.
  6. Масло (300 г) збити. Продовжуючи збивати, порціями додати згущене молоко.
  7. Приготованим кремом намастити коржі. Поверхню і боки торта посипати подрібненими обрізками від випечених коржів.
  8. Витримати торт 12 год за кімнатної температури, а потім ще 12–24 год у холодильнику.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook