Італійський паста-салат із незвичайною заправкою і вишуканим смаком

Спробуйте приготувати на святковий стіл цікавий салат з італійськими мотивами: моцарелою, оливками, салямі та пастою (макаронами). Новий смак вам сподобається!

Італійський паста-салат

  • 300-350 г пасти (макаронів із твердих сортів пшениці), 1 великий помідор, 2 огірки, 150-170 г оливок невелика баночка), 200 г моцарели, 250 г салямі, 1 червона цибулина, 1 перчина, зелень.
  • Заправка: 4 ст. ложки оливкової олії, 2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка сушеного базиліку, 1 ч. ложка орегано, 1 ч. ложка розмарину, 2-3 зубці часнику. 

Відварити пасту. Помідори, огірки, моцарелу та перець нарізати кубиками, салямі – секторами, оливки розрізати навпіл. В окрему мисочку вичавити часник, додати спеції, оливкову олію, лимонний сік та перемішати. Усі інгредієнти викласти купками на тарілку, полити заправкою та перемішати.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Спробуйте також приготувати:

Салат з печеними овочами та сирними кульками

Салат “Святковий”. Смачно, ситно і гарно!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook