
Три рецепти пікантного соусу з вишень до м’яса та барбекю
Із вишень можна приготувати дуже смачний соус до печеного м’яса, стейків, барбекю. До вашої уваги три перевірені рецепти пряного пікантного вишневого соусу.
Вишневий соус із приправою карі
- 1 л вишень без кісточок (перебити блендером), 8 ст. ложок цукру, 1 ст. ложка солі, 2 головки часнику (видушити), 1 ст. ложка оцту, 1 ч. ложка перцю чорного, 1 ч. ложка перцю червоного чілі, 30 г приправи “Каррі”.
Вишневий соус до м’яса на зиму
- 2 кг вишень (вага без кісточок), 0,5 л цукру, 2 ч. ложки солі, 2 ч. ложки чорного меленого перцю, 2 ч. ложки червоного меленого перцю, 25 г карі, 6 ст. ложок соєвого соусу, 2 великі головки часнику, 100 г часнику, 100 г томатної пасти, 1 ч. ложка цілого духмяного перцю.
Проварити кілька хвилин, перемолоти блендером, додати спеції, Варити 30-40 хв, розкласти у стерильні баночки, закрутити. Виходить 5,5 банок по 0,5 л. Рецепт Олі Лелик
Пряний вишневий соус “Барбекю”
- 1 кг вишень (вага з кісточками), 2 цибулини, 4 см. кореня імбиру, 100 г цукру, 2 ст. ложки бальзамічного оцту, суміш перців, сіль, 3 ст. ложки олії. Можна додати 2-3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложку гірчичного порошку.
Вишні покласти у каструлю, прогріти на малому вогні до м’якості, перетерти через сито, щоб позбутися кісточок. На олії обсмажити подрібнену цибулю і часник. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додати вишневе пюре, дрібно потертий імбир і цукор. Варити на малому вогні до потрібної густини. Насамкінець додати сіль, оцет, перець, проварити 5 хв, розкласти у стерильні банки. Зберігати у прохолодному місці. Рецепт Інни Бережної.
Спробуйте також приготувати:
- Соус до грилю та реберець. Неймовірна смакота!
- Печу м’ясо в маринаді, а потім подаю із соусом. Це смакота!