Торт “Цифра” на дитячий день народження
Тісто: 2 яйця, 80 г меду, 150 г цукру, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 400 г борошна. Крем: вершки 33%, цукор-пудра, сир-маскарпоне.
Для тіста мед, яйця, цукор і масло поставити на водяну баню і довести майже до кипіння. Зняти і додати соду. Як повністю вихолоне, додати борошно. Замісити тісто, воно трохи береться до рук. Покласти у холодильник не менше як на 4 години.
Розкачувати тісто приблизно 0,5 см завтовшки, вирізати цифру за шаблоном (заздалегідь вирізати з паперу трафарет). Перед випіканням виделкою зробити проколи. Стежити, щоб не перепекти.
Для крему збити вершки з цукровою пудру, додати маскарпоне.
Рецептом поділилася Наталі Рогоза