Яблучний самбук. Ніжний, наче хмаринка

Мабуть, найніжніший десерт у світі. І при цьому низькокалорійний!

Самбук – це повітряний десерт-желе, приготований на основі яєчних білків. Окрім білків, до рецептури самбуків входять попередньо подрібнені фрукти чи ягоди, приправлені цукром і спеціями.

Фруктово-білкову суміш акуратно змішують із розведеним желатином, розкладають у формочки і залишають застигати на холоді від декількох годин до доби.

Двошаровий яблучний самбук 

3 кисло-солоді яблука (близько 400 г), 100 г цукру, 8 г желатину, 2 білки, 5 ст. ложок води.  

  • Желатин замочити у холодній воді до набухання. Свіжі яблука зі щільною хрумкою м’якоттю промити, розрізати на половинки, вирізати ножем насіннєву коробочку, викласти на деко, вливши трохи води, щоб яблука не пригоряли, накрити фольгою і запікати в духовці до готовності. Готові яблука стануть м’якими й дуже ароматними.
  • Печені яблука охолодити, перетерти яблука (шкірку викинути). У пюре додати цукор і збити міксером доти, доки маса не стане світлою (не білою, але бежевою).
  • Потім додати яєчні білки і далі збивати до цілковитого побіління пишної повітряної маси.
  • Набряклий желатин нагріти (не даючи закипіти!) на водяній бані і влити, постійно помішуючи, тонким струменем в яблучно-білкову масу.
  • Налити у форму, прикрити плівкою і поставити в холодильник на 2–3 години.
  • Готовий самбук має бути доволі щільним і рівномірно охолодженим. Перш ніж подати на стіл, форму з самбуком на лічені секунди опустити в теплу воду (стежте, щоб вода не потрапила на поверхню самбука) і переверніть на таріль. Прикрасьте листочками м’яти, цукровою пудрою чи тертим шоколадом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook