- Апельсин або грейпфрут просто очистити відбілої м’якоті, якщо їх прогріти протягом тридцяти секунд на повній потужності.
- У мікрохвильовці можна швидко висушити цедру апельсинів і грейпфрутів. Викладіть її на паперові серветки і прогрійте наповній потужності дві хвилини. Під час прогрівання цедру потрібно перемішувати.
- Можна розтопити зацукрований мед, якщопоставити ємність у піч (скляну або пластмасову) на одну-дві хвилини.
- Смажити горіхи і сушити сухарики за допомогоюмікрохвильовки у чотири рази швидше. Треба розкласти їх на пласкій тарілці інагрівати упродовж 2–3 хв, не забуваючи помішувати щохвилини.
- Волоські горіхи легко очистити від шкірки,прогрівши їх у воді 4–5 хв на повній потужності.
- Мікрохвильовка допоможе заготовити зелень назиму. На паперовий кухонний рушник розкласти тонким шаром підготовлену петрушкуабо кріп, накрити зверху другим рушником і поставити в мікрохвильовку на 2 хв.
- Мікрохвильова піч допоможе видавити сік злимона або апельсина практично до крапельки, навіть якщо фрукт має дуже товстушкірку. Прогрійте фрукти кілька хвилин у мікрохвильовці, дайте охолонути йвичавити сік буде дуже легко.
- Щоб освіжити аромат мелених прянощів, розігрійтеїх на повній потужності 30 с.
- У НВЧ можна оновити дерев’яні дошки: їх треба вимити,натерти лимоном і «просмажити» в мікрохвильовці протягом 1 хв.
- Не викидайте кухонні губки, які поганопахнуть. Намочіть їх у воді з додаванням оцту або лимонного соку і нагрійте вмікрохвильовці протягом 1 хв. Таким чином дезінфікують губки, якими протиралистіл і дошки, обробляючи сире м’ясо й рибу.
- У мікрохвильовці можна швидко приготуватидомашнє згущене молоко: необхідні складники треба не варити упродовж кількохгодин, а прогріти у СВЧ по 2 хв 4–5 разів, щоразу дістаючи і перемішуючизгущенку.
Post Views: 41