торт Пташине молоко

Торт “Пташине молоко” – улюблений старий рецепт

Рецепт торта "Пташине молоко" дуже простий та смачний. Готується швиденько і вже за три години після приготування можна смакувати.

Торт “Пташине молоко”

  • Форма 25Х30 см.
  • Об’єм склянки – 250 мл. 
  • Шоколадні коржі: 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 200 г масла або маргарину, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка кориці меленої, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом.
Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло та сметану, знову збити. Додати сухі інгредієнти, добре вимішати, можна і міксером, вкінці додати соду. Розділити на чотири коржі та випікати при 180 °С приблизно 10 хв, орієнтуватися по своїй духовці. Коржі виходять вологими, просочувати їх не потрібно.
  • Крем: 0,5 л молока, 4 ст. ложки манки,  1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка горілки, 250 г масла.
Молоко, цукор та манку заварити, накрити впритул харчовою плівкою. М’яке масло збити, поступово додавати охолоджену манну кашу (кашу можна перебити блендером, але я цього не робила), вкінці додати сік лимона та горілку.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook