Сирник “Лате”
- Форма 23Х39 см.
- Тісто: 100 г масла, 2 яйця, 120 г цукру, 250 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка розпушувача.
- Сирна маса: 1,8 кг сиру, 6 яєць, 300 г цукру, 40 г манки, 200 мл соку з вишень, 1 п. вишневого пудингу, 0,5 л вишень.
Збити яйця з цукром і розтопленим маслом, додати борошно, какао і розпушувач. Замісити тісто. Поділити на 2 частини (1/3 і 2/3). Більшу частину поставити в холодильник, меншу – у морозилку.
До перетертого сиру додати яйця, цукор. Я ще давала 200 г сметани (до потрібної консистенції сиру). Сирну масу розділити на 2 частини.
- До більшої частини (2/3) додати какао і манку.
- До меншої – пудинг, розчинений у вишневому соку.
У форму викласти більшу частину тіста. Тоді – шоколадну сирну масу. Зверху – вишні. А потім – вишневу сирну масу. Зверху потерти тісто з морозилки. Щоб вишні не пускали сік, можна сирну масу притрусити крохмалем, також зверху по вишнях. Випікати при температурі 180 градусів 1 год.
Рецепт Лілії Цвіт, готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Читайте також:
- Сирник “Золота роса”
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого