Домашня фанта з березового соку на зиму
На 4 3-літрові банки: 11 л березового соку. Сироп: 1 л березового соку, 1 л цукру, 2 середніх апельсини (вимити і зі шкіркою змолоти або потерти), 0,5 л натертої на дрібну тертку сирої моркви, 2 ст. ложки лимонної кислоти.
Для сиропу все закип’ятити, проварити 10 хв, залишити на ніч. Процідити, відтиснути жмих через марлю. Додати 11 л березового соку (щоб разом вийшло 4 трилітрові банки), закип’ятити, залити в банки і закрутити кришками, перевернути догори дном і вкутати ковдрою.
Жмих, що залишився, можна ще залити 3 л соку, довести до кипіння, настояти, процідити і просто пити як компот.
Рецепт Іри Шимчук, фото
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35