Як приготувати їстівне золото для декору тортів та десертів

Десерти, прикрашені їстівним золотом, можна скуштувати не лише у вишуканих ресторанах. Кондитерську золоту фольгу можна придбати у спеціалізованих магазинах і навіть зробити своїми руками.

Золото – це красиво і… смачно

Прикрашання тортів, тістечок, цукерок їстівним сусальним золотом (золотою фольгою) – зараз на піку популярності. Буквально кілька малесеньких золотих клаптиків здатні повністю змінити вигляд десертів.

Їстівним золотом прикрашають не тільки солодощі. У ресторанах можна скуштувати навіть піцу та бургери із золотом. Золотий пил також додають в дорогі алкогольні напої.

Їстівне золото є харчовою добавкою, яка позначається як Е-175 і продається у вигляді дуже тонких золотих аркушів (фольги), лусочок або порошку. Така добавка абсолютно безпечна і не викликає алергічних реакцій, її можна їсти без страху!

Як наносити їстівне золото на десерти

Золоті пластівці та фольгу не можна брати руками. Їх легко зім’яти, залишити сліди від пальців на поверхні. Краще використовувати пінцет та економити кожен шматочок.

Працювати з фольгою трохи складніше, ніж з пластівцями. Якщо ви плануєте покрити цілий торт, то у вас може не вийти ідеально з першого разу.

Наносити їстівну фольгу для декору десертів не складно. Найпростіше користуватися пластівцями. Їх можна просто розкидати зверху на торті або тістечках.

Якщо у вас дрібні золоті блискітки і ви ними хочете прикрасити шоколадні цукерки, кейк-попси, їх можна посипати на незастиглу глазур або крем.

Як зробити їстівне золото для декору своїми руками

Декор їстівним золотом зараз присутній не лише на дорогих десертах у вишуканих ресторанах. Його використовують і кондитери-любителі в домашніх умовах. Адже золоту фольгу (або її аналог) можна придбати у спеціалізованих магазинах. Її, до речі, можна зробити і своїми руками.

Потрібно: 12 г желатину, 120 г води, 1 ч. ложка цукру, дрібка лимонної кислоти, 0,3 ч. ложки кандурину (їстівний золотий порошок, продається у кондитерських магазинах).

Желатин залити холодною водою з цукром та кислотою. Коли набухне, розтопити у мікрохвильовці або на водяній бані, не доводячи до кипіння. Додати трішки кандурину, перемішати. Розмазати максимально тонко пензликом на одноразовій торбинці.

З цієї порції виходить приблизно 4 аркуші А4. Залишити на 12-24 год, щоб повністю висохло. Зняти з торбинки і подрібнити у блендері або руками на шматочки потрібного розміру.

Кандурин можна використовувати не тільки золотий, а й будь-якого кольору. Теж виходять дуже гарні пластівці.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook