торт-медовик

Торт-медовик із ромовим кремом

Розкішне медове тісто, м'які спечені коржі! І коржі, і тісто дуже слухняні, а прошарок з варення - то родзинка цього медовика!

Торт-медовик

  • Форма 25×35 см.
  • Для коржів: 120 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця, щіпка солі, 4 ст. л. меду (бажано темного), 1 ст. л. соди (можна додати 5 г розпушувача, але це не обов’язково), 500 г борошна.
  • Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 100 г цукру + 20 г ванільного цукру, 60 г кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла, 50 мл рому або 1 ст. л. есенції, 300 г персикового варення.

Приготування крему

До яєць додати цукор, крохмаль і трохи молока, перемішати до однорідності. Влити решту молока, поставити на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Додати ванільний цукор і залишити охолоджуватися. Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Охолоджений варений крем також збити і поступово додати до масла, збиваючи до кремової консистенції. Поставити в холодильник.

Приготування тіста

Просіяти борошно і розпушувач. У сотейник викласти вершкове масло, цукор, мед, яйця, сіль і поставити на маленький вогонь. Довести до закипання, зняти з вогню і додати соду, добре перемішати. Гарячу суміш вилити на борошно, спочатку замішувати лопаткою, а потім руками. Ще тепле тісто поділити на 4 рівні частини, розкотити кожну до розміру дека (у теплому вигляді тісто легше розкочувати).

Випікати кожен корж при 180°C приблизно 5-7 хвилин. Дати коржам охолонути.

Зібрати торт у такій послідовності:

  1. Корж + крем
  2. Корж + варення
  3. Корж + крем
  4. Корж.

Прикрасити шоколадною помадкою. Рекомендується наносити помадку наступного дня після збирання торта, щоб він добре настоявся.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook