Торт-медовик
- Форма 25×35 см.
- Для коржів: 120 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця, щіпка солі, 4 ст. л. меду (бажано темного), 1 ст. л. соди (можна додати 5 г розпушувача, але це не обов’язково), 500 г борошна.
- Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 100 г цукру + 20 г ванільного цукру, 60 г кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла, 50 мл рому або 1 ст. л. есенції, 300 г персикового варення.
Приготування крему
До яєць додати цукор, крохмаль і трохи молока, перемішати до однорідності. Влити решту молока, поставити на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Додати ванільний цукор і залишити охолоджуватися. Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Охолоджений варений крем також збити і поступово додати до масла, збиваючи до кремової консистенції. Поставити в холодильник.
Приготування тіста
Просіяти борошно і розпушувач. У сотейник викласти вершкове масло, цукор, мед, яйця, сіль і поставити на маленький вогонь. Довести до закипання, зняти з вогню і додати соду, добре перемішати. Гарячу суміш вилити на борошно, спочатку замішувати лопаткою, а потім руками. Ще тепле тісто поділити на 4 рівні частини, розкотити кожну до розміру дека (у теплому вигляді тісто легше розкочувати).
Випікати кожен корж при 180°C приблизно 5-7 хвилин. Дати коржам охолонути.
Зібрати торт у такій послідовності:
- Корж + крем
- Корж + варення
- Корж + крем
- Корж.
Прикрасити шоколадною помадкою. Рекомендується наносити помадку наступного дня після збирання торта, щоб він добре настоявся.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
- Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!