Сирні пончики
500 г сиру домашнього, 2 скл. борошна (до 500-600 г), 4 яйця, 6 ст. ложок цукру, 1 п. розпушувача 18 г, 1 п. ванільного цукру або трохи кориці, 1/2 ч. ложки солі.
Яйця збити вінчиком з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додати сир, перемішати, просіяти борошно з розпушувачем, додавати поступово і замісити м’яке тісто, яке трохи липне до рук. Забагато борошна не давати, щоб тісто не було забите. Кількість борошна залежить від вологості сиру. Виробити невеликі кульки-пончики (якщо дуже прилипає, змочувати руки водою). Обваляти кульки у манці.
У каструлю налити 1 л олії і дуже добре нагріти. Класти кульки в олію, смажити на середньому вогні. Вони спочатку опустяться на дно, але потім самі спливуть і будуть перевертатися в міру просмажування (можна допомагати вилочкою).
Діставати у посудину з паперовими серветками. Дуже смакують такі пончики з теплими з молоком і на другий день не черствіють!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: