Домашнє печиво “Трояндочки з маком”
- Для тіста: 1 скл. сметани (краще домашньої), 200 г масла або маргарину), 3 жовтки, 2 ст. ложки смальцю, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 400-500 г борошна. Розпушувача не треба.
Для начинки: 3 білки, 1 скл. цукру (200 мл), 0,5 скл. меленого сухого маку або 0,5 скл. подрібнених волоських горіхів чи арахісу.
Маргарин посікти з 300 г борошна до крихти. Жовтки сметану і ванільний цукор розмішати, влити до борошна, додати м’який смалець. Вимісити м’яке тісто. Борошном сильно не забивати, тому додавати не все одразу, а підсипати частинами, вимішуючи тісто. Тісто швидко замісити, обмотати у плівку і залишити у холодильнику на 2 години або на ніч.
Білки збити у піну, всипати цукор і збивати до стійких піків.
Тісто поділити на 4 частини. Кожну частину розкотити тонко, змастити білковою масою (її умовно розділити на 4 частини), посипати маком або горіхами. Скрутити рулетиком і гострим ножем розрізати на шматочки. Викласти на змащену форму зрізом до верху. Випікати при 200 °С 20-25 хв. Стежте за своєю духовкою! На бажання, можна присипати пудрою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати печиво за іншими перевіреними старими рецептами: