Пляцок “Багач” із сирним і маковим коржем, яблуками та родзинками

Є така добра галицька традиція – пекти на свята пляцки: смачні, багатошарові, красиві у розрізі торти. Вони неодмінно мають бути "багатими", тобто з найкращими наповнючами: сиром, маком, горіхами. Ось один із таких!

Пляцок “Багач”

Для білого тіста: 1 скл. цукру, 2 яйця, 8 ст. ложок топленого маргарину, 10 ст. ложок пареного молока, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка амоняку, 3 скл. борошна.

Для макового коржа: 1 ст. ложка меду, 1 скл. цукру, 5 яєць, 150 г топленого маргарину, 2 скл. меленого маку, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст ложки борошна (з чубком), 1 ст. ложка розпушувача, 4-5 яблук.

Для сирного коржа: 1 кг сиру, 7 яєць, 400 г цукру, 150 г масла, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложки розпушувача, родзинки.

Крем: 6 жовтків, 0,5 л молока, 2 ст. цукру, 1 ст. ложка крохмалю, ваніль, 400 г масла.

Форма 30Х40 см.

Для білого тіста: яйця збити з цукром. Додати молоко і розтоплений маргарин, добре вимішати. Додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Розділити на 3 частини. Розкачувати на дошці тонкі паляниці і пекти.

Для макового коржа: жовтки розтерти з цукром, додати мед, маргарин і добре розтерти. Додати збиті білки і вимішати. Додати сухі інгредієнти і вимішати. На бляшку розкласти порізані дольками яблука, зверху на них викласти макове тісто. Пекти 40-50 хвилин.

Для сирного коржа: сир перемолоти, додати жовтки, розтоплене масло, манку, крохмаль, розпушувач і все добре вимішати. Білки збити з цукром і викласти до сиру, перемішати. Додати ізюм і вимішати. Пекти 1 годину.

Для крему: жовтки збити з молоком і поставити на вогонь. Крохмаль змішати з цукром і ванількою. Коли полоко почне кипіти, всипати по трошки суху суміш і постійно помішувати. Варити до легкого загустіння. Масло збити в пухку масу і додати по трошки заварений охолоджений крем.

Скласти пляцок: білий корж, крем, сирний корж, крем, білий корж, крем, маковий корж, крем, білий корж.

Автор – Нетік.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook