Спаржевий бум: у чому її користь і як смачно приготувати?

Спаржа – смачний та корисний овоч. Його просто необхідно додавати у свій раціон у кінці весни.

Корисні властивості  спаржі:

Спаржа багата на рослинний білок, ефірні олії, амінокислоти та вітамін С.

Вона зміцнює імунітет, покращує якість зору, поліпшує обмін речовин, чинить профілактичну дію в боротьбі з діабетом та онкологічними захворюваннями.

В спаржі дуже мало калорій: 20 ккал на 100 грамів.  Словом, це ідеальна  самостійна страва,  а також гарнір для тих, хто наразі худне.

Як обрати  якісну та смачну спаржу

Молоді пагони спаржі вживаються в їжу.  Продають спаржу найчастіше в травні, саме в цей місяць дозріває овоч.При купівлі спаржі слідкуйте, щоб вона не була перезрілою. Якщо спаржа перезріла-вона втрачає корисні властивості, і навіть гірчить. Тому в ідеальної для приготування спаржі   кінчики щільно закриті й в них не видно насіння. Спаржа повинна бути твердою, еластичною, а кінці стебел повинні бути свіжими та соковитими. Сторонні запахи від спаржі, також не найкращий показник.

Сухі кінчики та грубі частини стебла слід відрізати. Потім потрібно почистити верхній шар спаржі за допомогою ножа з гнучким лезом. Зварити спаржу, помістивши  її в киплячу підсолену воду на 5-8 хвилин. Шо менше  хвилин спаржа  буде варитися, то більш хрусткою і соковитою буде.

Спаржу можна запекти в духовці. Нагріти духовку  до 260 градусів, змастити деко і саму  очищену спаржу оливковою олією.  Запікати страву  15-20 хвилин, поки стебла злегка не підрум’яняться. Потім  запечену спаржу можна посипати тертим пармезаном. Смакота неймовірна!

Спаржу можна також посмажити на вершковому маслі на середньому вогні 3-5 хвилин. Не забувайте періодично перевертати стебла.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook