Торт із суфле “Чорниця-малина”
- Для бісквіта: 2 білки, 4 ст. л. цукру, ванільний цукор, 2 жовтки, 50 г олії, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. какао, 0,5 ч. л. розпушувача.
- Для суфле: 600 г сиру, 150 г вершків, 100 г пудри, ванільний цукор, 300-350 г чорниці, 1 пачка желатину “Мрія” (25 г).
Приготування бісквіта. Збити білки з цукром та ванільним цукром до піків. Потім додати жовтки і збити знову. Додати олію, борошно, какао та розпушувач. Добре перемішати до однорідності. Випікати бісквіт 25 хвилин при температурі 180-200°C.
Приготування суфле. Збити сир, вершки, пудру та ванільний цукор до однорідної маси. Потім додати чорні ягоди і все знову збити. Желатин розвести в 100 мл холодної води, дати набухнути, а потім розігріти в мікрохвильовці і влити в сирно-ягідну масу. Все добре розмішати і поставити в холодильник до легкого загустіння.
Викласти ацетатну плівку в кільце, поставити бісквіт і добре стягнути кільцем. Посипати малину на бісквіт, а потім виливати чорничне суфле. Поставити в холодильник до повного охолодження. Зверху можна залити шоколадом або желе, викласти чорницю і малину.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати:
- Чізкейк із чорничним конфі: торт за 20 хвилин
- Ідеальне сирне чорничне суфле. Дуже корисний десерт!