Торт “Горіх-кава-шоколад”
Торт діаметром 16 (або 18 см) і вагою 1,1 кг
Корж: 200 г білку (приблизно від 6 яєць), 50 г цукру, 10 г ванільного цукру, 45 г борошна, 150 г волоських горіхів, 185 г цукру.
Яйця мають бути кімнатної температури. Горіхи промити і підсушити на сухій сковороді. Подрібнити в комбайні. Змішати борошно, подрібнені горіхи, цукор (2) і подрібнити ще раз. Білки збити до м’яких піків, додати цукор (1), ванільний цукор і збити до щільних піків. Акуратно підмішати до білків суміш горіхів. Розкласти суміш у форми, вистелені пергаментом. Я використовувала три форми D16 см. Випікати при 150°С 90 хвилин. Готові коржі бежевого кольору. Залишити коржі в сухому приміщенні на 12 годин. З плином часу зняти пергамент.
Ганаш: 80 г вершків 33% і вище, 80 г темного шоколаду.
Вершки нагріти майже до кипіння. Додати шоколад. Залишити на хвилину. Пробити блендером до отримання емульсії. Дати охолонути. Рівномірно нанести ганаш на коржі і прибрати в холодильник застигати.
Кавовий крем: 115 г молока, 90 г цукру, 6 жовтків, 300 г масла, 15 г розчинної кави.
Молоко довести до кипіння. Розчинити каву. Жовтки збити з цукром до пишної світлої маси. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити гаряче молоко. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести масу до 85°С. Зняти з вогню, пробити блендером і повністю остудити. Збити масло кімнатної температури в світлу масу. Поступово додати кавовий крем. Готовий крем буде пишний і гладкий.
Зібрати торт. Корж (вгору шоколадним шаром), крем, корж, крем, останній корж. Залишками крему обмазати торт зовні. Прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.