Шикарний сливовий пиріг на кислому молоці. З’їдаємо, ще не встигає охолонути!

У сезон слив печу такий пиріг щотижня, іноді по два рази. Продукти для нього треба елементарні: 3 яйця, склянка кисляку і трохи олії. Усе збиваю міксером, виливаю на деко і в духовку! Виходить такий смачний пиріг із соковитими сливами, що з'їдаємо ще теплим! А якщо його порізати на порційні тістечка, то і гостям можна подати замість торта!

Сливовий пиріг на кислому молоці

Форма 22Х32 см. 1 скл. кислого молока (може бути кефір або йогурт), 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 16-20 слив, (2-3 ст. ложки цукру і 0,5 ч. ложки кориці для посипання).

Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Зменшити оберти, додати кисляк, олію, збити до поєднання, додати борошно з розпушувачем, збити. Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху половинки слив розрізом донизу (так готовий пиріг виходить гарнішим, його можна порізати на порційні тістечка). Якщо покласти сливи розрізом догори, то пиріг буде менш гарним, але пишнішим, бо сік не піде у тісто, а залишиться переважно всередині сливки. Випікати близько 40 хв при 170 ОС.  Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Спробуйте також приготувати:

Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“

Швидкий заливний пиріг на молоці (з вишнями, сливами, яблуками). Смачно і просто!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook