Торт “День і ніч”
- 200 г сметани, 200 г цукру, 450 г борошна, 150 г масла, 15 г розпушувача, 30 г какао.
- Крем: 200 г сиру типу маскарпоне, 300 г жирної сметани, 150 г пудри, ваніль.
Змішати міксером сметану, цукор і розтоплене масло. Додати просіяне борошно і розпушувач, замісити м’яке тісто. Поділити на 2 рівні частини: до однієї додати какао, добре вмішати. Біле і чорне тісто замотати в плівку і покласти в холодильник на 1 год. Опісля поділити кожну половину на 3 частини. Покласти шматочок тіста на пергамент, розкотити, вирізати коло 20-22 см, наколоти виделкою (зайве тісто не знімати, теж пекти – піде на крихти) і випікати при 200 ОС 5-7 хв.
Для крему все з’єднати і збити блендером. Збирати торт у формі, чергуючи білі і чорні коржі. Весь торт посипати крихтами (залишки коржів перемелені в блендері).
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: