“Тірамісу”
Інгредієнти на 3 форми по 200 мл, 5 форм – по 100 мл.
- Для крему: 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 250 г сиру маскарпоне.
- Для кавового сиропу: 150 мл міцної кави еспресо + 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. лікеру Amaretto (необов’язково) (я використовувала Бейліс), 1-2 ст. л. какао, 100-150 г печива “Савоярді”.
Приготувати міцну каву еспресо і додати цукор. Дати охолонути (можна в холодильнику), після чого додати лікер. Відокремити жовтки від білків. Яєчні жовтки і цукор розтерти до утворення пухкої маси. Потім додати до неї сир маскарпоне. Білки збити до жорсткої піни. Змішати білкову піну з приготованою раніше жовтковою масою з маскарпоне.
Взяти формочки. Викласти сирний крем у кожну форму. Присипати какао. Потім до кожного з них покласти по 2-3 половинки савоярді, попередньо просочені кавовим сиропом. Повторити всі етапи ще раз, так, щоб верхнім шаром у стаканчику був сирний крем.
Поставити формочки з десертом у холодильник на 1-2 години. Перед подачею посипати десерт зверху какао.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Рецепт савоярді: як приготувати печиво савоярді для тірамісу в домашніх умовах
- Тірамісу з вишнями. Ще смачніший за класичний!