тірамісу

“Тірамісу” у порційних стаканчиках

Тірамісу - всесвітньо відомий італійський десерт - не тільки дуже смачний, а й має ефектний вигляд у порційних стаканчиках.

“Тірамісу”

Інгредієнти на 3 форми по 200 мл, 5 форм – по 100 мл.

  • Для крему: 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 250 г сиру маскарпоне.
  • Для кавового сиропу: 150 мл міцної кави еспресо + 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. лікеру Amaretto (необов’язково) (я використовувала Бейліс), 1-2 ст. л. какао, 100-150 г печива “Савоярді”.

Приготувати міцну каву еспресо і додати цукор. Дати охолонути (можна в холодильнику), після чого додати лікер. Відокремити жовтки від білків. Яєчні жовтки і цукор розтерти до утворення пухкої маси. Потім додати до неї сир маскарпоне. Білки збити до жорсткої піни. Змішати білкову піну з приготованою раніше жовтковою масою з маскарпоне.

Взяти формочки. Викласти сирний крем у кожну форму. Присипати какао. Потім до кожного з них покласти по 2-3 половинки савоярді, попередньо просочені кавовим сиропом. Повторити всі етапи ще раз, так, щоб верхнім шаром у стаканчику був сирний крем.

Поставити формочки з десертом у холодильник на 1-2 години. Перед подачею посипати десерт зверху какао.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати торт “Тірамісу” за іншими перевіреними десертами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook