Як зберігати м’ясо в морозильнику

Від зберігання м’яса залежить не тільки його придатність до вживання в їжу, але і збереження поживних властивостей і вітамінів. Деякі господині не знають, що різні види м’яса зберігаються по-різному і залежать від умов, в яких вони знаходяться: обладнання; температури; розміру шматків; упаковки.

Якщо ви купили м’ясо і збираєтеся сьогодні або завтра його приготувати, то необов’язково його кидати в морозильник. Досить просто постаивти в холодильну камеру. Зазвичай, холодильник влаштований таким чином, що нижня полиця найхолодніша (буває і навпаки – все залежить від марки і бренду, тому перед використанням ознайомтесь з інструкцією), краще прилаштувати м’ясо туди.

Взагалі, в самому холодильнику м’ясо зберігати довго не можна. Найменше, 1-2 дня, в охолодженому сирому вигляді зберігаються курка, індичка і будь-яка інша птиця. В приготованому вигляді можна зберігати 3-4 дні. Червоне м’ясо (свинина, яловичина, баранина і ін.) Зберігається трохи довше – до 5 днів. У готовому вигляді зберігати не більше 4-х днів. Фарш з м’яса небажано зберігати на полиці більше 2-х днів.

А ось з морозильником справи йдуть по-іншому: термін зберігання при температурі -18 ° C (вважається оптимальною температурою для заморозки) зберігати можна місяцями. А відповідно до СанПіН допустимо зберігання від -12 до -18 градусів.

Найголовніше, коли відправляєте продукт на заморозку, прослідкуйте, щоб в упаковці було відсутнє повітря. Як це зробити? Просто закрийте пакет або контейнер щільніше. Хорошим помічником у цьому питанні стане вакуумний пакувальник, але якщо його немає, то не засмучуйтесь. Скористайтеся попередньою порадою. Крім того, рекомендується загортати пакет з м’ясом в фольгу. Вона не дає просочуватися стороннім запахам. А щоб шматки м’яса не злиплися між собою, загорніть кожен в харчову плівку.

Скільки ж може зберігатися м’ясо в морозилці?

— Птиця ціла (курка, качка, гусак, індичка) може зберігатися в морозилці дуже довго – до року. Розібраний птах зберігається трохи менше – до 9 місяців.

— Червоне м’ясо, оброблене на великі шматки може зберігається від 6 до 12 місяців, невеликі шматки до півроку.

— Дичина (не птах) можна зберігати від 8 до 12 місяців.

— А ось фарш в заморожуванні тримати краще не більше 4 місяців.

— Приготоване заморожене м’ясо можна зберігати, не втративши його поживних властивостей в середньому 4 місяці.

Перед тим, як відправляти м’ясо в заморозку, обов’язково вкажіть на пакетах і контейнерах дату заморозки. Завдяки запису вибудете знати, скільки продукт вже лежить в заморожуванні, щоб не перевищити терміни зберігання. Варто відзначити, перевищення термінів зберігання м’яса в заморожуванні – головна помилка господинь. Багато хто просто не знають, скільки можуть зберігатися різні види м’яса. А це впливає на його смакові якості і поживні властивості.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook