Кухня Рецепти

Львівський сирник на маковій основі. Особливий рецепт!

Це один з моїх улюблених сирників! Виходить ароматний, ніжний, в міру вологий і дуже смачний. Обов’язково приготуйте!

02.12.2020 16:56

Львівський сирник на маковій основі

Форма 28 см. 1,5 кг сиру домашнього, 300 г цукру, 100 г розтопленого масла, 6 ст. ложок кукурудзяного крохмалю (без гірки), 7 ст. ложок сметани, цедра і сік одного лимона, цукати, родзинки за смаком, 150 г меленого маку, 12 яєць, ваніль.
  • Сир перемолоти на м’ясорубці, або збити у блендері. До гладкої маси додати цукор, ваніль і по два яйця, усі яйця. Далі цедру, сік, масло, сметану і крохмаль. Збивати до однорідної консистенції.
  • У окремий посуд висипати мак, додати 10 ст. ложок сирної маси і добре вимішати. А до сирної маси, що залишилась додати цукати та родзинки.
  • Форму застелити пергаментом, змастити і притрусити борошном. На дно викласти сирно-макову масу, а зверху сирну.
  • Випікати у розігрітій духовці при температурі 180 ОС 1 год 15 хв. Залишити у вимкненій духовці при привідкритих дверцятах ще на 30 хв. Коли сирник добре охолоне, покрити улюбленою помадкою чи шоколадом.

Рецепт і фото Надії Бутин